Agy-fasz

Reagálás bármire, ami agyfaszt okoz

Friss topikok

  • Rejtzködő Én: :DDD Szerencsére Európa még nem Amerika! (2010.11.09. 15:17) Pedofilok nehéz sorsa
  • mindfuck: @kzsé: Nem vagy lázító, a gond az, hogy a kevésbé iskolázott emberek hajlamosak elhinni azt, amit ... (2010.08.25. 09:18) nácik, csak így, kisbetűvel
  • mindfuck: nincs kétség, szopatás zajlik, a baj csak az, hogy gyengéd szerelmi légyottról hazudnak (2010.08.25. 09:14) Dedicated 2 Hoffmann Rózsa
  • mindfuck: Köszönöm az információt, azonban a puszta tényen kívül remélem, nem azért jegyezte(d) meg, mert sé... (2010.08.21. 13:45) Pózolj gyerekkel
  • Lombos Péter: @kzsé: az elsőbbség jogos védekezési indok, azonban ez nem mentség arra, hogy egy díszfelvonulást ... (2010.08.14. 12:44) Hannover és a neonácik

Feedek

Hende Honvédelmi Miniszter úrnak

2010.08.27. 20:54 mindfuck

 Elhunyt egy magyar katona Afganisztánban, a szállító konvojon ütöttek rajtuk. Az egységet a HMMWV, köznapi nevén a Humwee-járművek járművek szállították. A tragédia utáni miniszteri sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, nem a szállítójármű volt a haláleset és a többi sérülés okozója, mert egy tankban sem lettek volna nagyobb biztonságban. Ezt, legyen kedves elnézni ifjonti hevületem, de cáfolnám.

 A legelterjedtebb RPG-gránátok ütőereje a következő:

PG-7V330 mm
PG-7VL500 mm
PG-7VR105 mm


 Az ablakok, ahol a legvalószínűbb a sérülés, a szabvány 50 és 100 mm-es páncélüvegek, amelyeket még a legkisebb RPG-fej is átvisz, igaz ugyan, hogy nem frontálisan, de a repeszek bizony átjutnak. Megannyi magyar fórumon szórakoztak azon, hogy verjük a mellünket a páncélozott Humwee-kra. Sajnos nincs mire, mert a legpáncélozottabb fajtáját is átviszi az RPG.

 Térjünk át az Ön sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentésére, miszerint egy tankban sem lettek volna nagyobb biztonságban. A Leopard 2 620 mm-es acéllemezzel egyenértékű páncélzattal bír, míg az M1 Abrams relatíve kisebb, 610 mm-es acéllemez vastagságával egyenértékű páncélzatot visel. Ha jól számolok, akkor van egy kis eltérés a dicsőített amerikai harci terepjárók és egy tank páncélvastagsága között. Tény, a katonák nem úszták volna meg karcolások nélkül, de azért az Ön kijelentése messzebb áll a valóságtól, mint az én felvázolt alternatívám.

 Tessék szépen belátni végre, mi most is lovas nemzet vagyunk lényegében, a haderőnket kiküldtük játszani a nagyokkal, a főnökök meg mondanak mindenféle marhaságot itthon.

 Legyen merszük beismerni, hogy nem képesek elégséges védelmet biztosítani katonáinknak. Azt hiszem, ideje tankokra is befizetni, mert állíthatjuk mi azt, hogy csak szállítmányozást végzünk, ez a gránátokkal rohangáló afgánokat nem nagyon érdekli.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agy-fasz.blog.hu/api/trackback/id/tr462252990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása