Agy-fasz

Reagálás bármire, ami agyfaszt okoz

Friss topikok

  • Rejtzködő Én: :DDD Szerencsére Európa még nem Amerika! (2010.11.09. 15:17) Pedofilok nehéz sorsa
  • mindfuck: @kzsé: Nem vagy lázító, a gond az, hogy a kevésbé iskolázott emberek hajlamosak elhinni azt, amit ... (2010.08.25. 09:18) nácik, csak így, kisbetűvel
  • mindfuck: nincs kétség, szopatás zajlik, a baj csak az, hogy gyengéd szerelmi légyottról hazudnak (2010.08.25. 09:14) Dedicated 2 Hoffmann Rózsa
  • mindfuck: Köszönöm az információt, azonban a puszta tényen kívül remélem, nem azért jegyezte(d) meg, mert sé... (2010.08.21. 13:45) Pózolj gyerekkel
  • Lombos Péter: @kzsé: az elsőbbség jogos védekezési indok, azonban ez nem mentség arra, hogy egy díszfelvonulást ... (2010.08.14. 12:44) Hannover és a neonácik

Feedek

Hannover és a neonácik

2010.08.14. 08:08 mindfuck

 A világ szinte bármely pontján zsigeri elutasítás várható a társadalom egészétől, ha neonáci tüntetésről hall. Ugyan sok esetben engedélyezik az ilyen tüntetéseket (hetero-felvonulásokat), de mindig van egy-egy ellentüntetés, a polgárok demokratikusabb fele ilyenkor kinyilvánítja, mit gondol a neonácikról. Most ezt Hannover nem teszi lehetővé.

 Történt ugyanis, hogy annak rendje és módja szerint felvonulnának a neonácik (Bad Nenndorf utcáin rendezett "gyászmeneten"), mert ugye állampolgári jogok, véleménynyilvánítás szabadsága, stb. Ezzel nincs is gond, kapjanak teret, bakancsolják fel az utcát, de ha van ellentünti, csak még jobb, a társadalom mutassa meg, hogy nem ezen irányba halad. Csakhogy drága hannoveri döntéshozók az ellentüntit már nem engedélyezik, mert nincs elég rendőri erő mindkét tüntetés biztosítására, a neonácik meg elsőbbséget élveznek, korábban beadott kérvényükkel kapcsolatban.

 Az elsőbbség alapból értelmetlen kitétel, mert ki szervez ellentüntetést be nem jelentett tüntetéshez? Netán legyen egy biankó, lifetime long ellentünti-kérelem az asztalon, hogy csak rápecsételni kelljen? De ez is csak reakció, mert előre nem lehet ilyen bejelenteni. Vagy a hannoveri döntnökök úgy vélik, lehet?

 Lássuk be, a neonáci is ember, ha felvonulásra éhezik a lelke, nincs azzal baj. De az ellentüntit kilőni merész kezdeményezés. Ha melegfelvonulás van és akkor tiltanának be egy ellentüntetést, vajon a szélsőséges mozgalmak, akik szerves részét képezik egy ilyen ellentüntinek, vajon meddig maradnának nyugton, jogaiklábbal tiprásakor?

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agy-fasz.blog.hu/api/trackback/id/tr432220730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzsé 2010.08.14. 12:27:52

Az elsőbbség fontos, de hannvoernek kellene megoldani a védelmet,hogy ne csorbuljon az ellentüntetők véleménynyilvánítási joga.

Lombos Péter · http://prolihisztor.postr.hu 2010.08.14. 12:44:51

@kzsé: az elsőbbség jogos védekezési indok, azonban ez nem mentség arra, hogy egy díszfelvonulást csináltak így a neonáci tüntetésből..
süti beállítások módosítása